04:21
Київське «Динамо» очолить росіянин?

Призначення тренером киян відомого російського фахівця, що стало для багатьох сюрпризом, насправді вписується в концепцію, що була оголошена Суркісом цією осінню після відставки Анатолія Демьяненка й підтверджена після відправки Йожефа Сабо за станом здоров'я.

Команду в зимове міжсезоння повинен очолити авторитетний фахівець зі Східної Європи, що володіє російською мовою. Із західними наставниками (зокрема, Жераром Ул’є) переговори були припинені, за даними "СЕ", ще в липні.

До останнього часу основним претендентом на пост наставника "Динамо" уважався Олег Блохін, чия відставка з посади тренера збірні України після закінчення відбірного циклу Euro-2008 була секретом Полішинеля.

Суркіс робив ставку саме на нього, однак умови, запропоновані Блохіну в ході попередніх переговорів з генеральним директором "Москви" Юрієм Бєлоусом, за деяким даними, виявилися вагомішими.

Учора екс-тренер української збірної вилетів в Афіни, де в нього є будинок, але, цілком імовірно, він прилетить у російську столицю вже на наступному тижні.


 За словами Бєлоуса, новий тренер його клубу буде оголошений не пізніше 13 грудня. Якщо домовленість із москвичами буде досягнута, у тренерський штаб Блохіна, напевно, ввійдуть його асистенти Андрій Баль, Олег Кузнецов і Юрій Роменський. Працюючий з "Іллічевцем" Семен Альтман, схоже, Маріуполь залишати не має наміру.

Вертаючись до теми "Динамо", відзначимо, що вчорашні переговори Суркіса й Сьоміна тривали протягом майже всього дня й завершилися принциповою домовленістю до 17.45 за московським часом. Динамівським юристам ще має бути прописати деталі контракту.

Цей документ, як очікується, буде підписаний сторонами сьогодні на прес-конференції по закінченні відповідного матчу 1/4 фіналу Кубка України, у якому кияни спробують відіграти два сухих м'ячі, пропущених від "Таврії" у першій зустрічі. Майбутній тренер команди планує дивитися матч із ложі почесних гостей.

Передбачається, що Сьомін, з яким Суркіс познайомився минулого літа при оформленні трансферу Родолфу в "Локомотив", не стане проводити в "Динамо" революційних перестановок - у всякому разі, до першого зимового збору. Можливості більшості молодих гравців він вивчить під час Кубка Співдружності, а ветеранам, швидше за все, дасть останній шанс в Ізраїлі на Кубку Першого каналу.

Суркіс, у свою чергу, наполягає на "чищенні рядів". Імена поки офіційно не називаються, хіба що, за словами президента клубу, найближчим часом може відбутися повернення в "Дніпро" півзахисника Руслана Ротаня. Упевнено можна говорити лише про зміни в керівній ланці клубу: Леонід Буряк з Нового року більше не буде обіймати посаду спортивного директора, а Йожеф Сабо, що покинув посаду головного тренера у зв'язку з інфарктом, не повернеться ні в тренерський штаб, ні в крісло віце-президента, що він займав колись. Всі функції цих чиновників будуть передані генеральному директорові Резо Чохонелідзе, що до вересня цього року працював менеджером по Східній Європі в "Мілані".

Переглядів: 1357 | Додав: AMON | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]