[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: kid, AMON, Rock_Girl, _gLuSHnik_  
Чи потрібен MBA, якщо вже є свій бізнес?
serhiikovalskiДата: Вівторок, 25.02.2025, 20:32 | Повідомлення # 1
ТоЙ вО
Група: СтанДарТ
Репутація: 0
Статус: !ПішоФФ!
Блін, завжди думав, що MBA — це для тих, хто хоче влаштуватися в корпорацію і лізти по кар’єрних сходах. Але останнім часом бачу все більше бізнесменів, які теж йдуть на цю програму. От реально, чи дає вона щось, якщо у тебе вже є свій бізнес? Бо витрачати купу грошей просто заради «папірця» — не бачу сенсу.
Якщо хтось із вас проходив MBA, поділіться враженнями: чи допомогло це в управлінні бізнесом, чи просто ще одна дорога галочка в резюме?
  секс шоп
yuriy_hrynevskyДата: Вівторок, 25.02.2025, 20:33 | Повідомлення # 2
ТоЙ вО
О, у мене якраз був такий кейс. У мене свій бізнес у сфері послуг, і я теж колись сумнівався, чи треба той MBA. В результаті пішов — і, чесно кажучи, було не зовсім так, як я уявляв. З одного боку, справді отримав нові знання, які допомогли структурувати бізнес і по-іншому подивитися на процеси. Але з іншого — багато речей були очевидними або більше заточеними під корпорації, а не для тих, хто працює сам на себе.

До речі, якщо хтось думає про це, ось https://bs.krok.edu.ua/mba/ де розбирають, коли MBA реально допомагає бізнесу, а коли це просто дорога формальність.

Загалом висновок такий: якщо ти вже добре розбираєшся у своїй справі, MBA не зробить з тебе бізнес-генія. Але якщо є проблеми з управлінням, масштабуванням або фінансами, то воно може бути корисним.

Повідомлення відредагував yuriy_hrynevsky - Вівторок, 25.02.2025, 20:34
  секс шоп
viktorkoroviakДата: Вівторок, 25.02.2025, 20:36 | Повідомлення # 3
ТоЙ вО
Плюсую, у мене схожі враження. Коли я відкривав свій бізнес, MBA здавався чимось надто теоретичним, типу «вчать, як керувати, не маючи свого бізнесу». Але потім зрозумів, що там є дійсно круті штуки — особливо про фінанси, стратегію, переговори.

Проте головний профіт — це нетворкінг. Якщо ти потрапляєш в круте ком’юніті, то зав’язуєш знайомства з іншими підприємцями, і це може дати більше, ніж самі лекції.

Тому питання не тільки в навчанні, а й у тому, з ким ти там будеш тусити
  секс шоп
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: