Помилки людей у критичних стуація, від лікаря
|
|
serhiikovalski | Дата: Субота, 15.03.2025, 20:08 | Повідомлення # 1 |
ТоЙ вО
Група: СтанДарТ
Репутація: 0
Статус: !ПішоФФ!
| Мені прикро, коли люди у критичних ситуаціях роблять фатальні помилки. Уявіть: аварія, хтось лежить непритомний, а навколо паніка і "добрі самаритяни", які хапають людину за плечі й трусять: "Ти мене чуєш?!". Або ще краще – ллють воду на обличчя! Ніхто не думає, що в людини може бути травма хребта, що такі "рятівники" тільки погіршують ситуацію. Я працюю в швидкій, і, чесно, половина постраждалих отримують додаткові травми не через саму аварію, а через ось таких "рятівників".
|
|
| |
yuriy_hrynevsky | Дата: Субота, 15.03.2025, 20:10 | Повідомлення # 2 |
ТоЙ вО
| Та блін, ну не всі ж знають ці всі ваші медичні штуки! Коли щось відбувається, ти просто на автоматі намагаєшся допомогти. Я теж так робив – якось бачив, що людина подавилася, і почав стукати по спині. Потім мені сказали, що так тільки гірше можна зробити, бо шматок їжі ще глибше залетить. Ну а що, я мав стояти і дивитися?! Не всі ж ходять на курси першої допомоги, щоб знати ці нюанси!
|
|
| |
serhiikovalski | Дата: Субота, 15.03.2025, 20:34 | Повідомлення # 3 |
ТоЙ вО
| Ось тому я і кажу – вчитися треба, а не імпровізувати! До речі, якщо вам цікаво, ось хороша стаття про первинний огляд і надання першої допомоги – багато хто здивується, скільки помилок ми всі робимо: https://gmka.org/uk/articles/pervynnyj-oglyad-ta-nadannya-dopomogy/ Почитайте, реально корисно. Бо на практиці в критичних ситуаціях часто виходить не так, як у фільмах: всі метушаться, роблять дурниці, а потім кажуть "я хотів як краще". Так от, краще – це знати, що ти робиш.
|
|
| |
viktorkoroviak | Дата: Субота, 15.03.2025, 20:35 | Повідомлення # 4 |
ТоЙ вО
| Слухайте, а я чув купу суперечливих порад. От наприклад – "не витягати ніж із рани". Ну добре, якщо це ніж у животі, то ясно, що не треба. А якщо це маленький уламок скла, який десь у руці чи нозі? Ще є ця тема з джгутами: один лікар каже, що треба накладати, інший – що в 90% випадків це роблять неправильно. Виходить, що допомагати взагалі не варто, бо тільки нашкодиш?
|
|
| |
yuriy_hrynevsky | Дата: Субота, 15.03.2025, 20:38 | Повідомлення # 5 |
ТоЙ вО
| і ще один момент. Чому люди так бояться викликати швидку? У нас, мабуть, генетичний страх перед лікарями, бо в критичних ситуаціях народ намагається вирішити все сам, замість того щоб просто набрати 103. Може, це через радянське "не довіряй лікарям"? Чи просто банальна впертість? Як думаєте?
|
|
| |