17:29
Комп'ютерні ігри сприяють схудненню


Останнє покоління відеоігор сприяє фізичній активності геймерів, у порівнянні зі старими малорухливими іграми. Під час гри люди втрачають велику кількість енергії і зайвих калорій. Проте вчені з Університету Джона Мура в Ліверпулі стверджують, що такий пасивний спорт все одно не замінить повноцінних фізичних вправ.

У дослідженні брали участь підлітки: 6 хлопців і 5 дівчат віком від 13 до 15 років. У всіх добровольців була нормальна вага і всі вони регулярно грали в комп'ютерні ігри. Експеримент продовжувався впродовж одного дня. Кожен зіграв по 4 гри, які зайняли по 15 хвилин. До учасників було прикріплено датчики, що визначають енергетичну витрату організму.

Спочатку вчені запропонували підліткам зіграти в одну малорухливу гру. Після п'ятихвилинної перерви добровольці грали у відеоігри, які імітували боулінг, теніс і бокс. Енергетична розтрата дітей виросла на 60 ккал на годину в порівнянні з неактивною грою. Але все одно ці показники були нижчі, ніж якби підлітки реально грали в боулінг або займалися боксом. Проте, все одно ці ігри краще впливають на дітей, ніж старі аналоги.

Раніше дослідники встановили, що комп'ютерні ігри позитивно впливають на зір. На думку вчених з Університету Рочестера, батьки даремно хвилюються за дітей, що ті нібито садять собі зір, граючи в стрілялки або бродилки. Насправді дослідження довели, що зір геймерів, які грали щодня по декілька годин упродовж місяця стало краще на 20%.

"Відеоігри міняють спосіб обробки мозком людини візуальної інформації", – розповіла професор когнітології Дафні Бейвелі у своєму звіті. За її словами, комп'ютерні ігри здатні покращувати зорову систему людини у спосіб розширення її сприйняття. Мозок адаптується до змін і може застосовувати нові навички вже в реальному, а не тільки у віртуальному житті.

Дослідник Бейвелі провела низку експериментів за допомогою студентів, що практично не грали у відеоігри. Експерт перевірила їх зір до дослідження, а після розділила дітей на дві групи. Перша група грала в складні відеоігри годину на добу. Другій групі – були запропоновані легші ігри зі спрощеною графікою. Коли вона перевірила зір студентів, то виявилось, що у першої групи показники поліпшилися і були вище, ніж у другої.

Переглядів: 3274 | Додав: Fl-Q | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 5
06.07.2008
5. Вурдалак [Матеріал]
Ні, це Горой 5

06.07.2008
4. Вурдалак [Матеріал]
Ні, це Герой 5

21.01.2008
3. Марта Марта Марта (Wonka)) [Матеріал]
biggrin
хех)то шо зір покращується для мене новина)

21.01.2008
2. DeaD_MaN (ZombiE) [Матеріал]
гг) напевно

20.01.2008
1. AMONchick (AMON) [Матеріал]
це чо варкрафт ???????

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]